Friday , 28 April 2017

S1 Pendidikan Kimia-Matakuliah Kimia Organik III

Menguasai secara komprehensif deskripsi (struktur, tata nama, sifat, pembuatan, kegunaan) golongan-golongan senyawa polifungsi dan biomolekul/Understanding comprehensively description of poly-functional compounds and biomolecules (structure, nomenclature, preparation, and use).

Senyawa organik dengan dua gugus fungsional; garam diazonium dan senyawa azo; senyawa poliinti; senyawa heterosiklik, lipid, karbohidrat; Asam Amino dan Pro­tein/Organic compounds have two functional groups, diazonium salt and azo compounds, poly­nuclear aromatic hydrocarbon, heterocyclic compounds, lipid, carbohydrate, ami­no acid and protein.

Melalui studi literatur, presentasi, tugas terstruktur, diskusi, dan tanya jawab, mahasiswa dapat memahami struktur,  tata nama,  sifat fisik, reaksi-reaksi, sumber dan pembuatan senyawa organik dengan dua gugus fungsional; garam diazonium dan senyawa azo; senyawa poliinti; senyawa heterosiklik, lipid, karbohidrat; Asam Amino dan Pro­tein/Through the study of literatures, presentations, discussions, question and answer, and structured task, the students comprehend structures, nomenclature, physical properties, reactions, source and preparation of organic compounds have poly-functional groups: d, amino acids, diazonium salt and azo compounds, polynuclear aromatic hydrocarbon, heterocyclic compounds, lipids, carbohydrates, and amino acid and proteins.

1. Parlan dan Wahjudi.,  2005. Kimia Organik II
  2. Mc. Murry, J. 2011. Organic Chemistry. 8th ed. Brooks/Cole
  3. Mc. Murry, J. 2010. Organic Chemistry with Biological Applictions. 2nd ed. Brooks Cole
  4. Smith, J. G. 2011. Organic Chemistry, 3rd ed. Mc. Graw Hill
  5. Solomons, T. W. G &Fryhle, C. B, . 2011.Organic Chemistry, 9th ed, John Wiley& Sons
  6. Wade, L. G. 2012. Organic Chemistry.8th ed. John Wiley & Sons
  7. Mann, F. G., & Saunders, B. C., 1975. Practical Organic Chemistry. Orient Black Swan.